Musik i julklapp

Kan man ge bort musik i julklapp nu för tiden?

CD-skivan blev utsedd till årets julklapp redan 1995 och på den tiden var det verkligen en perfekt julklapp. Men nu lever vi som bekant i andra tider.

CD-skivan

Klart man kan ge bort en CD-skiva fortfarande. Det finns gott om folk som gärna lägger en skiva i CD-spelaren, pillar ut CD-häftet, insuper doften av fyrfärgstryck och drömmer sig bort till den tid då det var vinyl som gällde.

LP-skivan

Och på tal om vinyl så har LP-skivan gjort ett visst återtåg de senaste åren.

Visst är det härligt med analogt ljud, inga ettor och nollor som stör sinnesfriden, och så får man lite extra motion när man tvingas upp och vända på skivan efter en kvart, tjugo minuter.

Spotify & WiMP

Men ska vi vara ärliga, och det ska vi så här i jultider, så lyssnar nog de flesta av oss på musik via datorn och mobilen.

Därför tycker vi att det är en riktigt bra julklapp att ge bort en prenumeration på till exempel Spotify eller WiMP. Man bestämmer förstås själv hur många månader man vill ge bort.

WiMP finns dessutom i en Hifi-version (som är något dyrare) där ljudkvaliteten håller samma höga standard som en CD-skiva.

Man kan också ge i julklapp att mottagaren får ladda ner en låt eller en skiva via Itunes, Spotify eller någon av de webbplatser som erbjuder musik i ännu bättre ljudkvalitet än CD.