Julklappstips nr 7

Tips 7 på årets julklappar 2014.

Här hittar du julklappstips nummer sju år 2014.

Böcker

Ständigt dessa böcker. Men det är ju den perfekta julklappen! Vilket vi på Årets julklappar gärna tjatar om, om och om igen.

Boken blev utsedd till årets julklapp 1999. Samma år tilldelades Günter Grass nobelpriset i litteratur.

Blecktrumman av Grass är en riktig klassiker, men i skrivande stund är den som vill läsa tvungen att bege sig till ett bibliotek (vilket aldrig är fel), eller leta upp ett begagnat exemplar.

Extra! Extra! – 2014 års nobelpris i litteratur gick till den franske författaren Patrick Modiano.

Julklappstips 7

  • Nätternas gräs av Patrick Modiano – Modiano utsågs till 2014 års nobelpristagare i litteratur av Svenska Akademien och självaste Peter Englund – a.k.a Svenska Akademiens ständige sekreterare – rekommenderar romanen Nätternas gräs som ingångsbok i Modianos författarskap.
  • Stalker av Lars Kepler – snart kommer den femte delen av Lasse Kepler. Misstänker att den är olidligt spännande.
  • Livet av Ken Ring, Klas Ekman – för den musikintresserade. Eller?
  • Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist – skräm någon du tycker om i jul.
  • Stoner av John Williams – ett måste för den litteraturintresserade. Kom ut första gången redan 1965 och såldes då i ett par tusen exemplar. Femtio år senare gör den ett segertåg världen över.
  • Gentlemen ; Gangsters av Klas Östergren – Östergren kom i dagarna ut med romanen Twist. Men har du inte läst Gentlemen så börja med den. I denna volym får du dessutom fortsättningen Gangsters på köpet. Filmen som baseras på dessa två böcker kommer i höst så det är mycket Östergren nu. Klas är dessutom det senaste tillskottet i Svenska akademien.
  • Att inte vilja se av Jan Guillou – Detta är fjärde delen i Guillous romansvit om 1900-talet. Varför inte ge bort alla fyra till släktens bokslukare!