Årets julklapp 2011

Till årets julklapp 2011 utnämndes Den färdigpackade matkassen!

Den färdigpackade matkassen

Årets julklapp 2011 avslöjades som vanligt av Handelns Utredningsinstitut i november. Det blev den färdigpackade matkassen!

Årets julklapp 2011 - En matkasse.

Handelns Utredningsinstitut motiverade årets julklapp 2011 sä här:

“E-handeln har utvecklats starkt under de senaste åren och börjar nu sprida sig till andra branscher än de traditionellt framgångrika. Tjänsteinslaget inom detaljhandeln ökar generellt, drivet av en kombination av ökad köpkraft och tidspress som gör hushållen villiga att betala för bekvämlighet i sin vardag. De färdigpackade matkassarna har fått sitt riktiga genombrott i år och visat sig vara vägen ut på nätet för livsmedelshandeln som tidigare inte har lyckats få fart på e-handeln.”

VD:n för HUI Research, Lena Larsson, uttryckte sig så här:

“- En kombination av ökad köpkraft och tidspress gör hushållen villiga att betala för bekvämlighet i sin vardag. Matkassen erbjuder en rad tjänster för den som beställer: En veckomeny, de packar varorna, skriver enkla recept och levererar varorna till dörren. Allt detta underlättar vardagen för hushållen som nu är beredda att betala extra för denna typ av tjänst.”

Att gissa årets julklapp

Här på årets julklappar sätter vi en slant på att den smarta telefonen – smartphone – tar hem priset. Detta trots att mobiltelefonen blev årets julklapp redan 1994.

Fast det kanske blir lite väl tårta på tårta med tanke på att surfplattan blev årets julklapp 2010.